Amning med stikkende smerter/kliklyde ved amning

Tillykke med jeres lille ny i familien og velkommen til verden du kære lille baby

Er i kommet godt i gang med amningen eller går amningen ikke helt som du havde forstillet dig? Så ved jeg, at du ikke er alene. Jeg ser også nybagte familier på klinikken hvor amningen ikke altid er velfungerende og at det selvfølgelig fylder meget hos dig/jer.

Årsager til at amningen ikke er helt velfungerende, kan være at dit barn har spændinger i kroppen. Måske efter at have ligget i en bestemt stilling i livmoderen længe eller via fødslen. Derfor hører vi altid til fødslen, hvordan er den gået og oplevelsen heraf. 

Når dit barn ligges til brystet, bruger det store del af kroppen til at spise. Måske kan du fornemme og se, at der er små bevægelser af kæberne, nakken og også skulder samt brystområde. Det kræver udholdenhed at spise og at øve sig på sutteteknikken, derfor bliver dit barn også ofte træt og varm i kroppen under og efter amningen, især i starten.

Oplever du nogle af nedenstående ved dit barn under amningen, er det en god ide at konsultere din sundhedsplejerske, en ammevejleder eller en babybehandler hvis årsagen er grundet spændinger:

  • Klikker dit barn ved brystet og herved suger for meget luft med ind
  • Gør det ondt at amme? Det skal ikke gøre ondt at amme
  • Fornemmer du at dit barn ikke har den optimale sutteteknik, f.eks. kobler dit barn på brystet yderligt
  • Dit barn kobler af og på brystet mange gange
  • Dit barn falder hurtigt i søvn ved brystet, det virker som det er for hårdt at spise
  • Dit barn svøber ikke om brystet, men udfører nærmere tyggebevægelser og bider dig måske
  • Er dit barn generelt meget uroligt ved brystet, kan ikke helt finde ro i kroppen
  • Ændre amningen sig pludselig efter de første 1,5 – 2,5 måned, her begynder nedløbsrefleksen at ændre sig.
  • Måske har du tanker om, om dit barn kan have et stramt tungebånd.

Konsultationen her på klinikken starter altid med en samtale, efterfulgt af undersøgelse, behandling og vejledning til lette øvelser, teknikker i med fordel kan forsætte med hjemme, for at hjælpe jeres barn yderligere.

Undersøgelsen og behandlingen er blid og rolig for dit barn. Jeg benytter mig af min efterhånden mangeårig viden indenfor baby/børnefysioterapi og kraniosacralterapi. Desuden er jeg uddannet til at undersøgelse om dit barn kunne have stramt tungebånd (via TABBY)

Der er hver gang afsat god tid til jeres konsultationen og også til, at dit barn kan få lidt mad, hvis det bliver sulten. Der er tid til dig og din familie.